25 Kasım 2013 Pazartesi

Penye Kalem Etek....

Uzun zamandır penye kalem etek yapmak istiyordum ve nihayet bu isteğimi gerçekleştirebildim. Biliyorum çok basit bir çalışma aslında ama ayrı bir çalışma odam olmadığı için her seferinde araç gereç hazırlamak sonra toplamak zor oluyor.

 Geçtiğimiz hafta bu eteğin gri rengini diktmiştim,görümcem beğenince ona hediye ettim. Bu sefer açık bordo penye kumaştan diktim.
Penye kumaşım ince değil kalın çelik örgü denilenlerden fakat çorapla kullanıldığında yürürken yapışıyor die astarlayarak yaptım. Astar olarak esnek astar kullandım.

Kalıp olarak başka bir eteği kullandım,kumaşın üzerine koyarak biçtim.Astarıda eteğin aynı ölçülerinde biçtim fakat boyunu daha kısa tuttum. Astarı ve eteği yüzü yüzünde iç içe geçirdim ve etek uçlarından dikip astarı içe döndürdüm. Astarın boyu kısa olduğundan eteğin ucunu pratik olarak kıvırmış oldum.Belinede bir lastik işte bukadar.1saatte eteğimiz hazır. Tabi ben tüm işlemleri overlok makinasında yaptığım için bukadar kısa zamanda bitti.

Dün akşam da oğlumun öğretmenler günü yemeği için bu şekilde kombinledim...




8 yorum:

  1. cnm merakla bekliyordum senin dikiş projelerini ve yine her zamanki gibi beklediğime değdi tabiki:))) harika durmuş ve biliyormusun daha bugün aynen bu model ve bu renk bir etek baktım internette ben de istiyordun:)))
    derili ceketle kombinlemeni çok beğendim, bir de kalem etekler kesinlikle sana çok yakışıyor... Ah bir de görmeyenler o güzel yüzünü görseler, ekran çatlar valla:)))
    öpüyorum çok ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok teşekkür ederim canım mahçup ediyorsun,o senin güzelliğin.
      Eteği beğenmene çok sevindim canım,eminim sanada çok yakışır bence hemen al :)

      Sil
  2. Sana katiliyorum. Penye yada triko orme tarzi kumaşlarla etek super hizli oluyor. Ve rahatta. Ama toplanma olayi icin astar hic aklima gelmemisti ise yaradimi. Ben gecenlerde orme ama ince bir kumastan. Bu tarz bir etek hazirlamistim. Mecburen astarli yaptim toplanma yaparmi yine diye dusunuyordum insallah yapmaz. Bence cok sik olmuş ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Astarsız olarak da kullandım o yüzden bence astar işe yarıyor. Diğer türlü kötü bir görüntü çıkıyor ortaya. Ben astar olarak penye jarse karışımı esnek ve parlak bir astar kullandım gayet başarılı oldu.
      Beğenmene sevindim canım teşekkür ederim.

      Sil
  3. deri ceketle ikisi yakışmış.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık, çok şık olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Harika olmuş canım. Eline sağlık. Neler olmuş neler hepsini kaçırmışım;)) arkadan yakalamış oldum;) Çok beğendim rengi ve duruşu gerçekten çok hoş güzel günlerde giy;) Sevgiler.

    YanıtlaSil